Zimski vrt v Rogaški Slatini

Zimski vrt v Rogaški Slatini

Konstrukcija paviljonskega prizidka zimskega vrta v Rogaški Slatini je v celoti lesena in zastekljena. 

V osrčju zdraviliškega parka
  • Prostor z visoko naravno in kulturno vrednostjo,
  • širitev restavracije,
  • dograjen zimski vrt,
  • v celoti zastekljena fasada,
  • točkovno podprta ravna streha.

Nahaja se v osrednjem območju Zdraviliškega parka, ki ima visoko naravno in kulturno vrednost. Konstrukcija paviljonskega prizidka je v celoti lesena in zastekljena. Zaradi želje po diskretnosti dodatnega vrta v bogato oblikovanem prostoru, je zimski vrt nekoliko zadržan in izveden v lesu. Stik z obstoječim objektom je premoščen s stekleno streho v naklonu, ob fasadi je pas ravne strehe, točkovno podprte s stebri, kar poudarja lahkotnost izvedbe. Fasada je v celoti zastekljena, zaradi česar notranjost paviljona v toplejših mesecih postane del samega parka.

NA VRH