Psilos, inovativni trajnostni sistem
PSILOS je inovativen trajnostni modularni montažni sistem, ki je v celoti izdelan iz lesenih konstrukcijskih elementov.
  • majhna lastna teža omogoča cenejše temeljenje
  • izredno kratek čas izgradnje
  • večfunkcionalnost objekta
  • 3 osnovne velikosti, 81 tipov Psilosov
  • inovativni spoji za hitro montažo in demontažo

Konstrukcijski sistem PSILOS predstavlja inovativno rešitev, saj takšna konstrukcija parkirne hiše omogoča ekonomično, ekološko, enostavno in hitro izgradnjo garažne hiše z več deset ali več sto parkirnimi mesti. Hkrati konstrukcijski sistem odraža visoko požarno in potresno varnost, funkcionalnost in prilagodljivost, modularno in serijsko industrijsko izdelavo, lahkotnost in s tem enostavnost temeljenja, postavitev na montažnih pilotih brez izvedbe AB temeljne konstrukcije, demontažo, ponovno montažo ali recikliranje. Zaradi majhne teže konstrukcije je možna tudi plavajoča izvedba parkirnega silosa, ki rešuje prometne težave krajev ob jezerih ter mirnejših lagunah.

Lesena konstrukcija Psilos-a omogoča tudi večfunkcionalnost objekta, kar pomeni, da lahko že v začetni fazi objekt načrtujemo kot delno stanovanjski, servisno storitveni, proizvodni in garažni hkrati. Vse naštete spremembe funkcionalne rabe lahko parkirnemu silosu dodamo oziroma spremenimo tudi kasneje, skladno z novimi potrebami. Več o sistemu si preberite na spletni strani.

Idejo je razvil in zaščitil arhitekt Boštjan Temniker (ATELJE ARTENOVA) iz Slovenj Gradca in jo tehnično izpopolnil ob sodelovanju s strokovnjaki za lesene konstrukcije iz podjetja CBD d.o.o.